Општи информации

РЕГИСТРИРАНИ 364 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 147.094, ОЗДРАВЕНИ 689 ПАЦИЕНТИ, ПОЧИНАТИ 24 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 2.379 тестирања, а регистрирани се 364 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 161, Куманово – 36, Битола и Прилеп – по 25, Охрид – 15, Тетово – 13, Штип – 10, Кавадарци, Струмица и Гевгелија – по 9, Велес, Гостивар и Струга – по 8, Кичево и Дебар […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 193 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 142.034 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 1014 ПАЦИЕНТИ– ПОЧИНАТИ СЕ 34 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 1.192 тестирања, а регистрирани се 193 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 110, Прилеп – 16, Кавадарци – 15, Куманово – 12, Штип -9, Тетово – 7, Кочани и Кичево – по 4, Велес – 3, Битола, Струга и […]

СЕ СПРОВЕДУВА ТЕРЕНСКА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ДОМОВИТЕ ЗА СТАРИ ЛИЦА

Процесот на имунизација на приоритетните групи за вакцинацијата ги вклучува и домовите за стари лица кадешто вакцинацијата се спроведува на терен за сместените корисници и за здравствените работници во сите болници за геријатриска и палијативна медицина низ државата. -Веќе неколку дена трае теренската вакцинација во болниците за геријатриска и палијативна медицина и домовите за згрижување […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.259 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19, ВКУПНО ЗАБОЛЕНИ 136.426 ЛИЦА, ОЗДРАВЕНИ 751, ПОЧИНАТИ 45 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.555 тестирања, а регистрирани се 1.259 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 562, Битола – 97, Куманово – 83, Велес -51, Струмица – 48, Кавадарци – 47, Охрид – 42, Прилеп – 40, Тетово – 38, Гостивар – 34, Гевгелија – 28, Кичево – 26, Штип – 22, […]

РЕГИСТРИРАНИ 734 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 134.867, ОЗДРАВЕНИ 621, ПОЧИНАТИ 35 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.246 тестирања, а регистрирани се 734 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 313, Битола – 75, Куманово – 46, Прилеп – 38, Тетово – 36, Велес – 34, Гостивар – 26, Охрид – 24, Струмица – 22, Кавадарци – 19, Штип – 17, Кочани – 14, Гевгелија и […]

ОБЕЗБЕДЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ, ГРАЃАНИТЕ СО ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ ЌЕ ИМ ПОМОГНАТ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО БИТКАТА СО КОВИД-19

Министерството за здравство информира дека и покрај големиот притисок врз болниците во државата, кои се побрзо се исполнуваат со ковид пацинети, обезбедени се слободни места на повеќе клиники, Институтот за белодробни заболувања Козле, како и на интерните клиники. Сите болници и медицински кадар се целосно мобилизирани. И во болниците низ државата, секојдневно системот се менаџира […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.394 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 134.134, ОЗДРАВЕНИ 479, ПОЧИНАТИ 45 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи со КОВИД-19 во: Скопје – 592, Куманово – 104, Битола – 101 ,Прилеп – 63,Велес – 60, Кавадарци – 50, Охрид – 39, Тетово -38, Штип – 37, Гостивар – 35, Струмица – 31, Кичево – 30, Кочани – 24, Неготино […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.320 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19, ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 132.740, ОЗДРАВЕНИ 457, ПОЧИНАТИ 50 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.174 тестирања, а регистрирани се 1.320 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 580, Битола – 113, Куманово – 75, Прилеп – 59, Велес – 50, Охрид – 43, Кавадарци – 41, Тетово – 38, Гостивар – 36, Струмица – 32, Штип – 31, Кочани – 30, Гевгелија – […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 1.402 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 131.424 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 761 ПАЦИЕНТ – ПОЧИНАТИ СЕ 29 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.978 тестирања, а регистрирани се 1.402 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 603, Битола – 105, Куманово – 84, Велес – 82, Прилеп – 70, Струмица – 52, Охрид – 46, Кавадарци – 40, Штип – 36, Гевгелија – 32, Тетово и Гостивар – по 28, Кочани – 23, […]

МЗ:ВИСОКА ЗАИНТЕРЕСИРАНОСТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА НА ГРАЃАНИТЕ НАД 77 ГОДИНИ ВО ПРВИОТ ДЕН

Во текот на вчерашниот ден вакцинирани се 730 граѓани на пунктовите низ државата. Дневно од 30 до 55 лица се вакцинирале во еден пункт. Според податоците на Националниот систем Мој Термин, заинтересираноста помеѓу граѓаните над 77 години кои го започнаа процесот на вакцинација вчера е висока, односно само 2% од граѓаните кои имале закажано термин […]