Ендокринологија

 1. Дијабетична кетоацидоза 
 2. Некотична хипергликемија
 3. Диференцијална дијагноза и класификација на дијабетисот
 4. Дијабетес тип 1 – диететски третман и физичка активност 
 5. Зголемена или нодуларна тироидна жлезда
 6. Метаболичен синдром
 7.  Дијабетес тип 2
 8. Хиперкалцемија и хеперпаратироидизам
 9. Хипертироидизам
 10. Хипогликемија кај луѓе со дијабетес
 11. Хипотироидизам
 12. Фармаколошки глукокортикоиден третман
 13. Гинекомастија
 14. Дијабетична хиперкалцемија хиперпаратироидизам
 15. Хипофизарни тумори
 16. Хипокортизолизам
 17. Прекумерен раст на влакна – Хирзутизам
 18. Кушингов синдром
 19. Машки хипогонадизам и хормонска замена
 20. Менопаузални тегоби
 21. Примарен алдостеронизам – Конов синдром
 22. Полицистичен оваријален синдром
 23. Субакутен тироидит
 24. Полиурија
 25. Дијабетична ретинопатија
 26. Еректилна дисфункција
 27. Хиперкалемија
 28. Хипогонадизам кај возрасни мажи
 29. Хипонатермија
 30. Орални антидијабетични лекови и glp-1 аналози во третманот на тип 2 дијабетес
 31. Остеопороза: дијагноза и фармакотерапија
 32. Третман и следење кај тип 2 дијабетес
 33. Третман на дебелина
 34. Третман на дислипидемии