НАЦИОНАЛНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РЕЗУЛТАТИ ОД СТУДИИ ЗА БИХЕВИОРАЛНИТЕ И КУЛТУРОЛОШКИТЕ АСПЕКТИ ЗА УПОТРЕБАТА И ОТКАЖУВАЊЕ ОД ТУТУНОТ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити денес присуствуваше на националната презентација на резултатите од Студиите за бихевиоралните и културолошки аспекти за употребата и откажување од тутунот, како и презентација на Случајот со инвестициите во тутунот во земјава.

May be an image of 1 person and text that says 'World Organization turopean Region Republic Nort Ministry Health иHcTиTy JABHO TOBACCO CONSUMPTION AND CESSATION IN NORTH MACEDONIA 2023 Dr Fatmir Mexiti, Minister of Health 2023'

Во своето обраќање министерот Меџити нагласи дека првпат се спроведуваат студии од овој тип на национално ниво за планирање на идните стратешки чекори и кревање на гласот за значењето на зајакнувањето на националните активности за контрола на употребата на тутунот.

Сподели на:

Related Posts