ОДЛУКА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА МАКСИМАЛНА ЦЕНА НА ГОЛЕМО НА ЛЕК НА ОРИГИНАТОРОТ И НА ИНОВАТИВНИОТ ЛЕК

 1. СЕ УТВРДУВА максимална цена на лекот на големо, без вклучен ДДВ и тоа за следните лекови:НАПОМЕНА: Барањата за усогласувања со новите утврдени максимални цени, носителите на одобренијата треба да ги поднесат до архивата на Министерството за здравство најдоцна до 21.03.2018 година

  Назив на лек Фармацевтска формаЈачина ПакувањеГенеричко име Максимална цена на лек на големo без вклучен ДДВ (изразено во МКД)
  ACTEMRAконцентрат за раствор за инфузија400 mg/20 ml1 стакленa вијала х 20 ml/кутијаtocilizumab34285.22
  ACTEMRAраствор за инјектирање162 mg/0,9 ml4 наполнети инјекциски шприца х 0,9 ml/кутијаtocilizumab51442.78
  ACTEMRAконцентрат за раствор за инфузија80 mg/4 ml1 стакленa вијала х 4 ml/кутијаtocilizumab7048.47
  ACTEMRAконцентрат за раствор за инфузија200 mg/10 ml1 стаклени вијала х 10 ml/кутијаtocilizumab18414.44
  ACTILYSEпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање/инфузија50 mg1 вијала х 50 mg + 1 вијала х 50 ml вехикулум/кутијаalteplase24320
  ADVAGRAFкапсула со продолжено ослободување, тврда3 mg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаtacrolimus5451.66
  ADVAGRAFкапсула со продолжено ослободување, тврда0,5 mg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаtacrolimus932.73
  AERIUSфилм-обложена таблета5 mg30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутијаdesloratadine221.9
  AMARYLтаблета2 mg30 таблети (блистер 2 х 15)/кутијаglimepiride100
  AMARYLтаблета3 mg30 таблети (блистер 2 х 15)/кутијаglimepiride147.42
  AMINOPLASMAL B.BRAUN 10 % Eраствор за инфузија0.11 стакленo шишe х 500 mlsolution for parenteral nutrition, combinations339.04
  AMINOPLASMAL HEPA-10 %раствор за инфузија0.1стакленo шишe х 500 mlsolution for parenteral nutrition, amino acids360.14
  APIDRAраствор за инјектирање100 E/1 ml5 стаклени патрони х 3 ml/кутијаinsulin glulisine1480
  APIDRA SOLOSTARраствор за инјектирање100 E/1 ml5 наполнети инјекциски пенкала со стаклен патрон х 3 ml/кутијаinsulin glulisine1600
  ARCOXIAфилм-обложена таблета60 mg14 филм-обложени таблети (блистер 1 х 14)/кутијаetoricoxib500
  ARCOXIAфилм-обложена таблета90 mg14 филм-обложени таблети (блистер 2 х 7)/кутијаetoricoxib532.47
  ARIXTRAраствор за инјектирање2,5 mg/0,5 ml10 наполнети инјекциски шприцеви х 0,5 ml/кутијаfondaparinux2252.08
  AROMASINобложена таблета25 mg30 обложени таблети (блистер 2 х 15)/кутијаexemestane1634.92
  AVASTINконцентрат за раствор за инфузија400 mg/16 ml1 стаклена вијала х 16 ml/кутијаbevacizumab57277.41
  AVODARTкапсула, мека0,5 mg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаdutasteride872.04
  AVONEXраствор за инјектирање30 μg/0,5 ml4 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml + 4 игли /кутијаinterferon beta-1a35114
  BENEFIXпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање250 IE/5 ml1 вијала со прашок + 1 претходно наполнет шприц со 5 ml вехикулум + 1 адаптер за вијала/кутијаnonacog alfa7069.84
  BETAFERONпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање250 mcg (8 MIE)/1 mlзбирно пакување од 15 единечни пакувања (1 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 1,2 ml + 1 адаптер за вијала со игла + 2 алкохолни перниња)/кутијаinterferon beta-1b40788.88
  BETASERCтаблета24 mg20 таблети (блистер 1x20)/ кутијаbetahistine320.12
  BONDRONATфилм-обложена таблета50 mg28 филм-обложени таблети (блистер 4 х 7)/кутијаibandronic acid5938.78
  BONVIVAфилм-обложена таблета150 mg1 филм-обложена таблета (блистер 1 х 1)/кутијаibandronic acid553.69
  BONVIVAраствор за инјектирање3 mg/3 ml1 наполнет инјекциски шприц х 3 ml /кутијаibandronic acid1649.34
  BRAMITOBинхалациски раствор за небулизатор300 mg/4 ml56 PE еднодозни садови х 4 ml + PET/Al/PE надворешно пакување/кутијаtobramycin111801.13
  BUDENOFALKгастрорезистентна капсула, тврда3 mg100 капсули (блистер 10 x 10)/кутијаbudesonide4990
  CADUETфилм-обложена таблета10 mg/10 mg30 таблети (блистер 3 х 10)/кутијаamlodipine, atorvastatin353.44
  CADUETфилм-обложена таблета5 mg/10 mg30 таблети (блистер 3 х 10)/кутијаamlodipine, atorvastatin353.44
  CEREZYMEпрашок за концентрат за раствор за инфузија400 E1 вијала х 400 Е/кутијаimiglucerase79000
  CERVARIXсуспензија за инјектирање0,5 ml/доза1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml + игла/кутијаhuman papillomavirus vaccine (types 16, 18)3189.46
  CIALISфилм-обложена таблета20 mg4 филм-обложени таблети (блистер 2 х 2)/кутијаtadalafil1750.48
  CIALISфилм-обложена таблета10 mg4 филм-обложени таблети (блистер 2 х 2)/кутијаtadalafil1663.58
  CLEXANEраствор за инјектирање4000 anti-Xa IE/0.4 ml10 наполнети инјекциски шприца x 0.4 ml + игли/кутијаenoxaparin1980
  CLEXANEраствор за инјектирање2000 anti-Xa IE/0.2ml10 наполнети инјекциски шприца x 0.2 ml + игли/кутијаenoxaparin1040
  CONTROLOCгастрорезистентна таблета20 mg14 таблети (блистер 1 х 14)/кутијаpantoprazole143.77
  COPAXONEраствор за инјектирање40 mg/ml12 наполнети инјекциски шприца х 1 ml/кутијаglatiramer acetate45390.99
  COPEGUSфилм-обложена таблета200 mg168 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутијаribavirin15866.74
  DECAPEPTYLраствор за инјектирање0.1 mg/1 ml7 наполнети инјекциски шприца х 1 ml/кутијаtriptorelin2276.66
  DECAPEPTYL DEPOTпрашок и вехикулум за суспензија за инјектирање3.75 mg1 наполнет инјекциски шприц со микрокапсули + 1 наполнет инјекциски шприц со вехикулум х 1 ml + пластичен конектор + 2 игли/кутијаtriptorelin4800
  DEPAKINEсируп57,64 mg/1 mlтемно стаклено шише х 150 ml/кутијаvalproic acid267.84
  DEPAKINE CHRONOфилм-обложена таблета со продолжено ослобдување500 mgРР туба со 30 филм-обложени таблети/кутијаvalproic acid, sodium valproate255
  DEPAKINE CHRONOфилм-обложена таблета со продолжено ослобдување300 mg100 филм-обложени таблети (2 PP туби х 50)/кутијаvalproic acid, sodium valproate414.98
  DYSPORTпрашок за раствор за инјектирање500 E2 вијали х 500 Е/кутијаbotulinum toxin31626.02
  EFIENTфилм-обложена таблета10 mg28 филм-обложени таблети (блистер 2x14)/кутијаprasugrel2261.64
  ELONVAраствор за инјектирање100 mcg/0,5 ml1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml + 1 игла/кутијаcorifollitropin alfa24038.97
  ELONVAраствор за инјектирање150 mcg/0,5 ml1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml + 1 игла/кутијаcorifollitropin alfa26904.77
  ENBRELраствор за инјектирање50 mg4 наполнети инјекциски пенкала (MYCLIC) + 4 алкохолни тупфери/кутијаetanercept46000
  EPORATIOраствор за инјектирање20 000 IE/1 ml1 наполнет инјекциски шприц х 1 ml + 1 игла/блистер/кутијаepoetin theta6179.49
  EPORATIOраствор за инјектирање1000 IE/0,5 ml6 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml + 6 игли/блистер/кутијаepoetin theta2071.75
  EPORATIOраствор за инјектирање5000 IE/0,5 ml6 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml + 6 игли/блистер/кутијаepoetin theta9564.29
  EVIPLERAфилм-обложена таблета200 mg/25 mg/245 mg30 таблети во HDPE контејнер/кутијаemtricitabine, rilpivirine, tenofovir35141.54
  EXJADEтаблета за перорална суспензија125 mg28 таблети (блистер 4 х 7)/кутијаdeferasirox8897.67
  EYLEAраствор за инјектирање40 mg/1 ml1 стаклена вијала + 1 филтер игла/кутијаaflibercept39900
  FEIBAпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање500 ИЕ1 вијала х 500 IE + 1 вијала х 20 ml вехикулум + 1 шприц +factor VIII inhibitor bypassing activity24900
  1 игла + 1 сет за инфузија + 1 сет за трансфузија/кутија
  FEMARAфилм-обложена таблета2,5 mg30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутијаletrozole1506.15
  FIRMAGONпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање120 mg2 вијали со прашок + 2 претходно наполнети шприца х 3 ml вехикулум + 2 клипа +2 адаптера за вијали + 2 игли (25G 0.5 x 25 mm)/кутијаdegarelix8037.64
  FIRMAGONпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање80 mg1 вијала со прашок + 1 претходно наполнет шприц х 4,2 ml вехикулум + 1 клип + 1 адаптер за вијала + 1 игла (25G 0.5 x 25 mm)/кутијаdegarelix5783.71
  FLAREXкапки за око, суспензија1 mg/1 mlLDPE шише со вградена PP капалка х 5 ml/кутијаfluorometholone156.34
  FLIXONASEспреј за нос, суспензија50 mcg/дозастаклено шише со одмерна атомизирачка пумпа х 120 дози/кутијаfluticasone305
  FLIXOTIDEинхалациска суспензија под притисок125 mcg\дозаAl канистер х 120 дози + помагало за инхалација/кутијаfluticasone820
  FLIXOTIDEинхалациска суспензија под притисок50 mcg/дозаAl канистер х 120 дози + помагало за инхалација/кутијаfluticasone355
  FORTRANSпрашок за перорален раствор64 g4 еднодозни ќесички/кутијаmacrogol439
  GADOVISTраствор за инјектирање1 mmol/1 ml5 наполнети (стаклени) инјекциски шприца х 7,5 ml/кутијаgadobutrol12142.93
  GADOVISTраствор за инјектирање1 mmol/1 ml1 вијала х 15 ml/кутијаgadobutrol4692.67
  GAMMANORMраствор за инјектирање165 mg/1 ml1 вијала х 20 ml/ кутијаimmunoglobulins, normal human9673.03
  GARDASIL 9суспензија за инјектирање1 претходно наполнет шприц х 0,5 ml+2 игли/кутијаhuman papilomavirus 9-valent vaccine (types 6,11,16,18,31,33,45,52,58)7490
  GAZYVAконцентрат за раствор за инфузија1000 mg/40 ml1 стаклена вијала х 40 ml раствор/кутијаobinutuzumab195551.65
  GRANOCYTE 34прашок и вехикулум за раствор за инјектирање/инфузија263 mcg (33,6 MIE)5 вијали со прашок + 5 вијали х 1 ml вехикулум/кутијаlenograstim18500.92
  HALDOL depoраствор за инјектирање50 mg/1 ml5 ампули х 1 ml/кутијаhaloperidol887.86
  HERCEPTINпрашок за концентрат за раствор за инфузија150 mg1 вијала х 150 mg/кутијаtrastuzumab29789.36
  HIDRASECгранули за перорална суспензија30 mg16 кесички х 3 g/кутијаracecadotril422
  HIZENTRAраствор за инјектирање200 mg/1 ml1 стаклена вијала х 10 ml/ кутијаimmunoglobulins, normal human8064.14
  HUMALOGраствор за инјектирање100 IE/1 ml5 патрони х 3 ml/кутијаinsulin lispro1211.12
  HUMALOG Mix25 KwikPen суспензија за инјектирање100 IE/1 ml5 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутијаinsulin lispro (sredno-dolgo dejstvo)1589.96
  HUMALOG Mix50суспензија за инјектирање100 IE/1 ml5 патрони х 3 ml/кутијаinsulin lispro (sredno-dolgo dejstvo)1571.77
  HUMIRAраствор за инјектирање40 mg/0,4 ml2 наполнети инјекциски пенкала + 2 алкохолни туфери/кутијаadalimumab46500
  HUMIRAраствор за инјектирање40 mg/0,8 ml2 наполнети инјекциски шприца х 0,8 ml/кутијаadalimumab45049.65
  HUMULIN Nсуспензија за инјектирање100 IE/1 ml5 патрони х 3 ml/кутијаinsulin (human)1110.42
  HYCAMTINпрашок за концентрат за раствор за инфузија4 mg1 стаклена вијала х 4 mg/кутијаtopotecan6501.23
  IG VENAраствор за инфузија10 g/200 ml1 вијала х 200 ml + сет за инфузија/кутијаimmunoglobulins, normal human (i.v.)32018
  IG VENAраствор за инфузија5 g/100 ml1 вијала х 100 ml + сет за инфузија/кутијаimmunoglobulins, normal human (i.v.)16000
  IG VENAраствор за инфузија2,5 g/50 ml1 вијалa х 50 ml + сет за инфузија/кутијаimmunoglobulins, normal human (i.v.)7830
  IG VENAраствор за инфузија1 g/20 ml1 вијала х 20 ml + сет за инфузија/кутијаimmunoglobulins, normal human (i.v.)2900
  INLYTAфилм-обложена таблета1 mg56 таблети (блистер 4 х 14)/кутијаaxitinib40654.7
  INVANZпрашок за концентрат за раствор за инфузија1000 mg1 стаклена вијала х 1 g/кутијаertapenem2100
  JANUVIAфилм-обложена таблета100 mg28 филм-обложени таблети (блистер 2 х 14)/кутијаsitagliptin2000
  KABIVENемулзија за инфузијаPE ќесе х 1026 ml /разделена на 3 поединечни ќеси/amino acids, cominations with electrolytes1980
  KABIVEN Peripheralемулзија за инфузијаPE ќесе х 1440 ml /разделена на 3 поединечни ќеси/solution for parenteral nutrition, combinations2490
  KEPPRAфилм-обложена таблета1000 mg60 таблети (блистер 6 х 10)/кутијаlevetiracetam3181
  KEPPRAперорален раствор100 mg/1 mlтемно стаклено шише х 300 ml + пластичен градуиран шприц + 10 ml/кутијаlevetiracetam2327
  KEPPRAфилм-обложена таблета500 mg60 таблети (блистер 6 х 10)/кутијаlevetiracetam1659
  KEPPRAфилм-обложена таблета250 mg60 таблети (блистер 6 х 10)/кутијаlevetiracetam897.22
  KETOSTERILфилм-обложена таблета100 филм-обложени таблети (блистер 5 х 20)/кутијаamino acids, incl.combinations with polypeptides2900
  LANTUS раствор за инјектирање100 Е/1 ml5 стаклени патрони х 3 ml/кутијаinsulin glargine2680
  LANTUS SOLOSTARраствор за инјектирање100 Е/1 ml5 наполнети инјекциски пенкала x 3 ml патрон/кутијаinsulin glargine2680
  LEVITRAфилм-обложена таблета10 mg2 филм-обложени таблети (блистер 1 х 2)/кутијаvardenafil466.21
  LITAKраствор за инјектирање2 mg/1 ml5 вијали х 5 ml/кутијаcladribine98259.63
  LYRICAкапсула, тврда300 mg56 капсули (блистер 4 х 14)/кутијаpregabalin2990
  LYRICAкапсула, тврда150 mg56 капсули (блистер 4 х 14)/кутијаpregabalin1657
  LYRICAкапсула, тврда75 mg56 капсули (блистер 4 х 14)/кутијаpregabalin1375
  LYRICAкапсула, тврда300 mg14 капсули (блистер 1 х 14)/кутијаpregabalin1036
  LYRICAкапсула, тврда150 mg14 капсули (блистер 1 х 14)/кутијаpregabalin699
  LYRICAкапсула, тврда75 mg14 капсули (блистер 1 х 14)/кутијаpregabalin433
  LYXUMIAраствор за инјектирање20 mcg2 наполнети инјекциски пенкала со патрон х 3 ml (2 х 14 дози)/ кутијаlixisenatide4200
  LYXUMIAраствор за инјектирање10 mcg1 наполнето инјекциско пенкало со патрон х 3 ml (14 дози)/ кутијаlixisenatide2119.01
  MABTHERAконцентрат за раствор за инфузија500 mg/50 ml1 вијала х500 mg/ 50 ml/кутијаrituximab68313.64
  MABTHERAраствор за инјектирање1400 mg/11,7 ml1 стаклена вијала х 11,7 mlrituximab94328.56
  MENOPURпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање75 IE10 вијали со прашок + 10 ампули х 1 ml вехикулум/кутијаhuman menopausal gonadotropin10900
  MESTINONобложена таблета60 mg150 таблети во темно стаклено шише/кутијаpyridostigmine2900
  MIRCERAраствор за инјектирање100 mcg/0,3 ml1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml + игла/кутијаmethoxy polyethylene glycol-epoetin beta9048.5
  MODITENобложена таблета1 mg25 таблети во стаклено шише/кутијаfluphenazine66.94
  MORFIN HIDROHLORID ALKALOIDраствор за инјектирање20 mg/1 ml10 ампули х 1 ml/кутијаmorphine490
  MYFORTICгастрорезистентна таблета180 mg120 гастрорезистентни таблети (блистер 12 x 10)/кутијаmycophenolic acid5772.28
  NASONEXспреј за нос, суспензија0,05 % (50 μg/доза)HDPE шише со спреј пумпа х 18 g(140 дози)/кутијаmometasone420
  NEBIDOраствор за инјектирање1000 mg/4 ml1 ампула х 4 ml/кутијаtestosterone5300
  NEBILETтаблета5 mg28 таблети (блистер 2 х 14)/кутијаnebivolol259
  NIMOTOP Sраствор за инфузија10 mg/50 ml1 темно стаклено шише х 50 ml + PE инфузиска цевка/кутијаnimodipine512.57
  NIXARтаблета20 mg10 таблети (бистер 1 х 10)/кутијаbilastine130
  NORVIRфилм-обложена таблета100 mg30 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутијаritonavir1209.23
  NovoEightпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање2000 IE1 вијала со прашок+ 1 претходно наполнет шприц со вехикулум+ 1 адаптер за вијала/кутијаturoctocog alfa80336.96
  NovoEightпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање1500 IE1 вијала со прашок+ 1 претходно наполнет шприц со вехикулум+ 1 адаптер за вијала/кутијаturoctocog alfa59913.53
  NovoEightпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање1000 IE1 вијала со прашок+ 1 претходно наполнет шприц со вехикулум+ 1 адаптер за вијала/кутијаturoctocog alfa40168.43
  NovoEightпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање500 IE1 вијала со прашок+ 1 претходно наполнет шприц со вехикулум+ 1 адаптер за вијала/кутијаturoctocog alfa19779.82
  NovoEightпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање250 IE1 вијала со прашок+1 претходно наполнет шприц со вехикулум+ 1 адаптер за вијала/кутијаturoctocog alfa10358.62
  OCTAPLEXпрашок и вехикулум за раствор за инфузија500 IE1 ампула со прашок + 1 ампула со вехикулум х 20 ml + 1 трансфер сет/ кутијаcoagulation factor IX, II, VII and X in combination14824.72
  OMACORкапсула, мека1000 mg28 капсули во HDPE контејнер/кутијаomega-3-triglycerides incl. other esters and acids410.34
  OMNIPAQUEраствор за инјектирање350 mg l/ml10 полипропиленски шишиња х 100 ml/кутијаiohexol10558.32
  OMNIPAQUEраствор за инјектирање350 mg l/ml10 полипропиленски шишиња х 50 ml/кутијаiohexol5538.75
  OMNISCANраствор за инјектирање0,5 mmol/1 ml10 стаклени вијали х 20 ml/кутијаgadodiamide16947.57
  ONBREZ BREEZHALERпрашок за инхалирање, тврда капсула150 mcg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаindacaterol1330.01
  ONBREZ BREEZHALERпрашок за инхалирање, тврда капсула300 mcg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаindacaterol1389.13
  OVITRELLEраствор за инјектирање250 mcg/0,5 ml1 наполнет инјекциски шприц со игла х 0,5 ml/кутијаchoriogonadotropin alfa1612.52
  PEGASYSраствор за инјектирање180 mcg/0,5 ml1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml/кутијаpeginterferon alfa - 2a8379.8
  PERJETAконцентрат за раствор за инфузија420 mg/14 ml1 стаклена вијала х 14 ml/кутијаpertuzumab158037.78
  PRADAXAкапсула, тврда75 mg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаdabigatran1842
  PRADAXAкапсула, тврда110 mg60 капсули (блистер 6 х 10)/кутијаdabigatran3650
  PRADAXAкапсула, тврда150 mg60 капсули (блистер 6 х 10)/кутијаdabigatran3650
  PRADAXAкапсула, тврда110 mg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаdabigatran1842
  PRADAXAкапсула, тврда110 mg10 капсули (блистер 1 х 10)/кутијаdabigatran620
  PRADAXAкапсула, тврда75 mg10 капсули (блистер 1 х 10)/кутијаdabigatran630.1
  PREVENAR 13суспензија за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml + игла/кутијаpneumococcus, purified polysaccharides antigen conjugated2027.01
  PROGRAFкапсула, тврда0,5 mg30 капсули (блистер 3 х 10)/кутијаtacrolimus752.13
  PULMOZYMEинхалациски раствор за небулизатор2,5 mg/2,5 ml30 пластични ампули х 2,5 ml/кутијаdornase alfa (desoxyribonuclease)28249.07
  RAPILYSINпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање10 Е2 вијали х 10 E + 2 наполнети инјекциски шприца со вехикулум + 2 помагала за реконституирање + 2 игли/кутијаreteplase44915
  REBETOLкапсула, тврда200 mg168 капсули (блистер 8 х 21)/кутијаribavirin16203.83
  REMICADEпрашок за концентрат за раствор за инфузија100 mg1 стаклена вијала х 100 mg/кутијаinfliximab24643.84
  REVOLADEфилм-обложена таблета50 mg28 таблети (блистер 4 х 7)/кутијаeltrombopag101406.44
  REVOLADEфилм-обложена таблета25 mg28 таблети (блистер 4 х 7)/кутијаeltrombopag50569.89
  ROFERON-Aраствор за инјектирање3 MIE/0,5 ml1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml/кутијаinterferon alfa-2a691.88
  SALOFALKгастрорезистентна таблета500 mg100 гастрорезистентни таблети (блистер 10 x 10)/кутијаmesalazine1800
  SALOFALKректална суспензија4 g/60 ml7 LDPE еднодозни контејнери со апликатор x 60 ml/кутијаmesalazine1920
  SALOFALKсупозиторија500 mg10 супозитории (стрип 2 x 5)/кутијаmesalazine595
  SALOFALKгастрорезистентна таблета250 mg100 гастрорезистентни таблети (блистер 10 x 10)/кутијаmesalazine905
  SALOFALK гастрорезистентни гранули со продолжено ослободување1000 mg100 PE/AL/PE ќесички/кутијаmesalazine3990
  SANDOSTATINраствор за инјектирање0,1 mg/1 ml5 ампули x 1 ml/кутијаoctreotide440.86
  SANDOSTATIN LARмикросфери и вехикулум за суспензија за инјектирање20 mg1 вијала х 20 mg + 1 наполнет инјекциски шприц х 2 ml вехикулум + 1 адаптер за вијала+ 1 игли/кутијаoctreotide34410.7
  SEROXATфилм-обложена таблета20 mg30 таблети (блистер 3 х 10)/кутијаparoxetine380
  SEVORANEпареа за инхалирање, течност250 ml1 PE шише х 250 ml/кутијаsevoflurane8000
  SINGULAIRфилм-обложена таблета10 mg28 филм-обложени таблети (блистер 2 x 14)/кутијаmontelukast646.88
  SINGULAIRтаблета за џвакање5 mg28 таблети за џвакање (блистер 2 x 14)/кутијаmontelukast693.1
  SINTROMтаблета4 mg20 таблети (блистер 2 х 10)/кутијаacenocoumarol70.7
  SORTISфилм-обложена таблета10 mg30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутијаatorvastatin265.18
  SPIOLTO RESPIMATраствор за инхалација2,5 mcg/2,5 mcg1 РЕ/РР патрон х 4 ml со 60 инхалации (30 дози)+ респимат инхалер/кутијаtiotropium/olodaterol2360
  SPIRIVAпрашок за инхалирање, тврда капсула18 mcg30 капсули (блистер 3 х 10) + HandiHaler апарат за инхалирање/кутијаtiotropium bromide1670
  SPIRIVA RESPIMATраствор за инхалација2,5 mcg/1 инхалација1 PE/PP патрон х 4 ml со 60 инхалации (30 дози) + 1 респимат инхалер/кутијаtiotropium bromide1690
  STALEVOфилм-обложена таблета150 mg/ 37,5 mg/ 200 mg100 таблети (HDPE контејнер) /кутијаlevodopa, carbidopa, entacapone3299.83
  STALEVOфилм-обложена таблета50 mg/ 12,5 mg/ 200 mg100 таблети (HDPE контејнер) /кутијаlevodopa, carbidopa, entacapone3077.27
  SUMAMEDкапсула250 mg6 капсули (блистер 1 х 6)/кутијаazithromycin338
  SUMAMEDфилм-обложена таблета500 mg3 филм-обложени таблети (блистер 1 х 3)/кутијаazithromycin351.15
  SUMAMEDпрашок за перорална суспензија100 mg/5 mlHDPE шише со прашок за припрема на 20 ml перорална суспензија + 1 пластична лажичка + пластичен шприц за дозирање/кутијаazithromycin194.47
  SUMAMED forteпрашок за перорална суспензија200 mg/5 mlHDPE шише со прашок за припрема на 15 ml перорална суспензија + 1 пластична лажичка + пластичен шприц за дозирање/кутијаazithromycin281.56
  SYNFLORIXсуспензија за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц х 0,5 ml+игла/кутијаpneumococcus purified polysaccharides antigen and haemophilus influenzae, conjugated2027.01
  TACHOSILобложен матрикс1 сунѓер 9,5 cm х 4,8 cm во PET-GAG блистер/Al ќесичка/кутијаfibrinogen, human/thrombin, human15492.26
  TACHOSILобложен матрикс1 сунѓер 3,0 cm x 2,5 cm во PET-GAG блистер/Аl кесичка/кутијаfibrinogen, human/thrombin, human3059.16
  TARCEVAфилм-обложена таблета150 mg30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутијаerlotinib101093.24
  TARCEVAфилм-обложена таблета100 mg30 филм-обложени таблети (блистер 3 х 10)/кутијаerlotinib81319.38
  TAXOTEREконцентрат за раствор за инфузија80 mg/4 ml1 вијала х 4 ml/кутијаdocetaxel7518.72
  TAXOTEREконцентрат за раствор за инфузија20 mg/1 ml1 вијала х 1 ml/кутијаdocetaxel1845.16
  TECFIDERAгастрорезистентна капсула, тврда240 mg56 капсули (блистер 4 х 14)/кутијаdimethyl fumarate57900
  TECFIDERAгастрорезистентна капсула, тврда120 mg14 капсули (блистер 1 х 14)/кутијаdimethyl fumarate7990
  TEGRETOLтаблета200 mg50 таблети (блистер 5 х 10)/кутијаcarbamazepine157.52
  TEGRETOL CRтаблета со продолжено ослободување400 mg30 таблети (блистер 3 х 10)/кутијаcarbamazepine446.33
  TIENAMпрашок за раствор за инјектирање500 mg/500 mg25 вијали /кутијаimipenem, cilastatin12564.21
  TOBIинхалациски раствор за небулизатор300 mg/5 ml56 ампули х 5 ml/кутијаtobramycin102408.69
  TRAJENTAфилм-обложена таблета5 mg90 таблети (блистер 9 х 10)/кутијаlinagliptin6306.4
  TRAVATANкапки за око, раствор40 mcg/mlРР шише со капалка х 2,5 ml или LDPE шише х 2,5 ml/кутијаtravoprost553.88
  TRUVADAфилм-обложена таблета200 mg/245 mg30 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутијаemtricitabine, tenofovir19938.91
  TYSABRIконцентрат за раствор за инфузија300 mg/15 ml1 стаклена вијала х 15 ml/кутијаnatalizumab83828.99
  URSOFALKфилм-обложена таблета500 mg100 филм-обложени таблети (блистер 4 х 25)/кутијаursodeoxycholic acid4780
  URSOFALKфилм-обложена таблета500 mg50 филм-обложени таблети (блистер 2 х 25)/кутијаursodeoxycholic acid2300
  URSOFALKкапсула, тврда250 mg100 капсули (блистер 4 х 25)/кутијаursodeoxycholic acid1800
  URSOFALKкапсула, тврда250 mg50 капсули (блистер 2 х 25)/кутијаursodeoxycholic acid1100
  VELCADEпрашок за раствор за инјектирање3,5 mg1 вијала х 3,5 mg/кутијаbortezomib54483.16
  VICTOZAраствор за инјектирање6 mg/1 ml3 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутијаliraglutide8178.05
  VICTOZAраствор за инјектирање6 mg/1 ml2 наполнети инјекциски пенкала х 3 ml/кутијаliraglutide5452.04
  VICTRELISкапсула, тврда200 mg336 капсули во мултипакување (4 единечни пакувања х 84 капсули (блистер 7 х 12))/кутија boceprevir140507.68
  VIDAZAпрашок за суспензија за инјектирање25 mg/1 ml1 вијала х 100 mg/кутијаazacitidine19077.25
  VISIPAQUEраствор за инјектирање320 mg I/1 ml10 РР шишиња х 100 ml/кутијаiodixanol18036.37
  VOLTAREN forteгастрорезистентна таблета50 mg20 гастрорезистентни филм-обложени таблети (блистер 2 х 10)/кутијаdiclofenac65.55
  VOLUVEN 6%раствор за инфузија0.061 пластична полиолефинска ќеса х 500 mlhydroxyethylstarch377.66
  VOLUVEN 6%раствор за инфузија0.061 РЕ шише х 500 mlhydroxyethylstarch380.16
  VOTRIENTфилм-обложена таблета200 mg30 филм-обложени таблети во HDPE контејнер/кутијаpazopanib38885.16
  VYNDAQELкапсула, мека20 mg30 капсули (блистер 2 х 15)/кутијаtafamidis599000
  WILATE 1000прашок и вехикулум за раствор за инјектирање1000 IE1 вијала со прашок+1 вијала х 10 ml вехикулум+1 шприц+1 преносен сет+1 инфузионен сет+2 алкохолни тупфери/кутијаhuman coagulation factor VIII and von Willebrand factor in combination36000
  WILATE 500прашок и вехикулум за раствор за инјектирање500 IE1 вијала со прашок+1 вијала х 5 ml вехикулум+1 шприц+1 преносен сет+1 инфузионен сет+2 алкохолни тупфери/кутијаhuman coagulation factor VIII and von Willebrand factor in combination18000
  XALATANкапки за око, раствор50 mcg/1 ml1 пластично шише х 2,5 ml/кутијаlatanoprost475
  XALKORIкапсула, тврда250 mg60 капсули (блистер 6 х 10)/кутијаcrizotinib273490.18
  XALKORIкапсула, тврда200 mg60 капсули (блистер 6 х 10)/кутијаcrizotinib228887.77
  XARELTOфилм-обложена таблета15 mg28 таблети (блистер 2 х 14)/кутијаrivaroxaban3490
  XARELTOфилм-обложена таблета20 mg28 таблети (блистер 2 х 14)/кутијаrivaroxaban3490
  XARELTOфилм-обложена таблета10 mg10 филм-обложени таблети (блистер 1 х 10)/кутијаrivaroxaban1246
  XTANDIкапсула, мека40 mg112 капсули (блистер 4 х 28)/кутијаenzalutamide166768.2
  ZAVEDOSпрашок за раствор за инјектирање5 mg1 вијала х 5 mg/кутијаidarubicin3200
  ZAVEDOSпрашок за раствор за инјектирање10 mg1 вијала х 10 mg/кутијаidarubicin4547.04
  ZEFFIXфилм-обложена таблета100 mg28 таблети (блистер 2 х 14)/кутијаlamivudine2320.95
  ZELBORAFфилм-обложена таблета240mg56 таблети (блистер 7 x 8)/кутијаvemurafenib 78214.07
  ZINNATфилм-обложена таблета500 mg10 филм-обложени таблети (блистер 1 х 10)/кутијаcefuroxime275
  ZOLOFTфилм-обложена таблета100 mg28 таблети (блистер 2 х 14)/кутијаsertraline650
  ZOLOFTфилм-обложена таблета50 mg28 таблети (блистер 2 х 14)/кутијаsertraline190
Сподели на:

Related Posts