ПОДГОТОВКИ ЗА РАТИФИКАЦИЈА НА „ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЈА“

Денеска со Министерството за труд и социјална политика и Програмата за развој на Обединетите нации почнавме со подготовки за ратификација на „Истанбулската конвенција“ – Усвојување на подобри политики и пракси за елиминација на насилството врз жените. Проектот, меѓу другото, ќе има за цел и развивање рамка за координиран и стратешки пристап за справување со насилството врз жените и девојчињата, како и исполнување на стандардите на конвенцијата за соодветно и ефективно обезбедување на соодветни услуги. 

Сподели на:

Related Posts

Остави коментар