ПРОВЕРЕНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КОВИД 19 – АПЛИКАЦИЈА НА УНИЦЕФ И СЗО „HEALTHBUDDY+“

✅ HealthBuddy+ е апликација достапна на македонски јазик и нуди пристап до проверени информации за КОВИД-19.
✅ Овозможува да се преземе активна улога по пријава на дезинформации кои подоцна ќе се проверуваат со факти потврдени од експерти.
✅ Обезбедува информации базирани исклучително на докази и помага за разоткривање на митовите и лажните тврдења за вирусот.

Апликацијата е развиена од регионалната канцеларија на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азија и регионалната канцеларија на СЗО за Европа. Кај нас, е реализирана со поддршка УСАИД. HealthBuddy+ е достапна на Apple и Google Play.

Поставете ги вашите прашања во врска со КОВИД-19 и веднаш добијте проверени одговори – https://healthbuddy.plus/index

Сподели на:

Related Posts