ПРИРАЧНИК ЗА УПРАВУВАЊЕ СО МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ НА ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ЗА ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈАТА СО КОВИД-19.

Министерството за здравство информира дека е припремен „Прирачник за управување со менталното здравје на здравствените работници за време на пандемијата со КОВИД-19“.

Во прирачникот се даваат совети и препораки на сите здравствени работници за грижа за ментално здравје во услови на КОВИД-19, кои е исто толку важно како и физичкото здравје.

Прирачникот може да го погледнете на следниот линк.

Овој прирачник е припремен од стручни експерти :
– Доц. д-р Кате Трајкова – психолог,
– Симона Кочоска, психијатар
– Вон. проф. д-р Виктор Исјановски – психијатар и
– Доц. д-р Стојан Бајрактаров – психијатар.

Сподели на:

Related Posts