РАБОТИЛНИЦА СО СЗО ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЗДРАВЈЕТО ВО УЧИЛИШТАТА

Училишта коишто го унапредуваат здравјетo во Република Северна Македонија, подготовка на план за имплементација беше тема на стручната работилница, во организација на СЗО, на која присуствуваше министерот за здравство, д-р Беким Сали.

-Денешната работилница е добра можност за унапредување на здравјето во училиштата претставува зајакнување на координацијата помеѓу здравствените, образовните и другите релевантни институции за здравјето на децата и адолесцентите, со цел секое училиште да биде училиште кое го унапредува здравјето, следејќи ги новите упатства и стандарди поставени од СЗО за да се постигне здравје и едукативни исходи во периодот кој следи, посочи министерот Сали во своето обраќање на настанот.

Сподели на:

Related Posts