СРЕДБА СО ЗДРУЖЕНИЕТО БОРКА – ЗА СЕКОЈ НОВ ДЕН

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска се сретна со претседателката на здружението БОРКА – За секој нов ден.
На средбата беше потенцирано значењето на соработката со граѓанските здруженија како клучна алка меѓу пациентите и јавното здравје.
Меѓу другото, на средбата стана збор за потребата од изготвување и имплементација на национална стратегија за контрола на малигните заболувања.

Сподели на:

Related Posts