СРЕДБА СО ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ И НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЈА ЗА ДИЈАБЕТ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче заедно со членовите на Националната комисија за дијабет одржа состанок со претставници на здруженија на дијабетичари.

Посветени сме на унапредување на достапноста на третманот и воведување иновативна терапија оваа година.

Овие заложби беа поздравени од претставниците на здруженијата кои континуирано се залагаат за подобрување на состојбата со дијабетот.

Министерот за здравство ја поздрави годинешната соработка помеѓу присутните и ја посочи како важен чекор за подобрување на здравствената состојба кај луѓето засегнати од дијабет.

Сподели на:

Related Posts