СВЕТСКА НЕДЕЛА ЗА РАЦИОНАЛНА УПОТРЕБА НА АНТИБИОТИЦИ

Во рамки на одбележувањето на Светската недела за рационална употреба на антибиотици, денеска заменик министерот за здравство д-р Гоце Чакаровски се обрати на Третиот симпозиум за Здружението на специјалисти по семејна медицина.

Република Македонија се приклучи на повикот на СЗО за организацијата на Светската недела за рационална употреба на антибиотици во период од 13-19 ноември, што се одбележува под мотото “Секое спречување на инфекција ја намалува употребата на антибиотици”

Сите ние имаме улога во контролата на антимикробната резистенција!

Сподели на:

Related Posts