СЗО ДОНИРАШЕ МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВРЕДНА МИЛИОН ДОЛАРИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПАНДЕМИЈАТА СО КОВИД-19

Светската здравствена организација во 2020 година, во земјава донираше заштитна опрема, лабораториски сетови и медицинска опрема во вредност од 1.049.902 милион донари за справување со пандемијата предизвикана од КОВИД-19 вирусот.

Во делот на медицинска опрема преку Германскиот Фонд за Ковид 19, се донирани респиратори и пулсоксиметри за ковид центрите во земајата за да се овозможи адекватно лекување и третман на болните од корона.

Донираната опрема е според стандардите за безбедност и квалитет на СЗО и е распределена во медицинските центри во земјава.

Сподели на:

Related Posts