ВКУПНО АПЛИЦИРАНИ 431.174 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 177.020 ГРАЃАНИ

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата.

☑️Вкупно се аплицирани 431.174 дози вакцини, а ревакцинирани се 177.020 граѓани.

☑️Вчера вкупно се вакцинирале 10.065 граѓани.

☑️Прва доза вакцина вчера примиле 1.450 граѓани.

☑️Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 447.543 граѓани.

✅Со последните бројки 48% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.

✅Со последните бројки 42% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина

✅Со последните бројки 35% од населението над 60 години имаат примено барем една доза вакцина

👉 Пријави се на vakcinacija.mk, бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација.

Сподели на:

Related Posts