ЗАДОЛЖИТЕЛНА САМОИЗОЛАЦИЈА ДО ДОБИВАЊЕ РЕЗУЛТАТ ОД КОВИД ТЕСТ

Самоизолацијата е задолжителна при тестирање за Ковид-19 од закажување на тестот или самото тестирање, па се до добивање на резултатот. Доколку резултатот е позитивен самоизолацијата продолжува. 

Ова се предвидува со новите измени на Законот за заштита на населението од заразни болести што Собранието вчера вечер ги усвои. 

За прекршителите на овој член од Законот предвидена е казна од 50 евра.

Сподели на:

Related Posts