Day: март 3, 2020

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИИ

ФИЛИПЧЕ: 31 ЗАБОЛЕН НА КОРОНАВИРИС, ПОЗИТИВНИ НА ВИРУСОТ И ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ, 17.03.2020 Министерот Филипче: Потврдени резултатите на Корона вирус на тројца пациенти – вкупно 26 во моментов, граѓаните строго да се придржуваат до мерките и препораките за превенција, 17.03.2020 Пет нови случаи на Корона вирус во земјата, утре контролен тест за уште две лица кои […]

СЕДНИЦИ НА ВЛАДА

1) Од 11-тата седница на Владата: Мерки за превенција од корона вирусот за заштита на јавното здравје и здравјето на граѓаните; Мултиетнички Центар за третман на деца со аутизам АДХД и Аспергеров синдром во Тетово, 25.02.2020 2) Од седницата на Владата: Мерките за запирање на ширењето на вирусот даваат резултати и за натамошна превенција се […]

ТРИ НОВИ ТЕСТИРАЊА НА КОРОНА ВИРУС, РЕЗУЛТАТИТЕ НА ТРОЈЦАТА ПАТНИЦИ СЕ НЕГАТИВНИ

Министерството за здравство информира дека во текот на денешниот ден, по одржувањето на последната конференција за медиуми, на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје на корона вирус се тестирани тројца пациенти. Резултатите на тројцата патници се негативни на корона вирусот. Станува збор за македонски државјани од кои двајца допатувани од Италија и […]