СЕДНИЦИ НА ВЛАДА

1) Од 11-тата седница на Владата: Мерки за превенција од корона вирусот за заштита на јавното здравје и здравјето на граѓаните; Мултиетнички Центар за третман на деца со аутизам АДХД и Аспергеров синдром во Тетово, 25.02.2020

2) Од седницата на Владата: Мерките за запирање на ширењето на вирусот даваат резултати и за натамошна превенција се препорачува откажување на сите поголеми јавни собири до 6 март, 28.02.2020

3) Од 13-тата седница на Владата: Усвоена Информацијата за потребата за набавка на две термални камери, 03.03.2020

4) Информации поврзани со COVID-19 во Италија

5) Се прекинува воспитно-образовниот процес во детските градинки, основното, средното и високото образование, се забрануваат масовни јавни настани и организираните патувања во високо ризичните земји – 10.03.2020 година

6) Сите заклучоци на Владата на Северна Македонија од 15-тата редовна седница за преземање дополнителни и заострени мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот – 10.03.2020 година

7) Дополнителна одлука на Владата: Се забранува користење на пливачките базени

8) Извадок од записникот од 16-тата седница на Владата и образец за изјавата за користење платено отсуство како резултат на мерките за корона вирусот

9) Владата одржа седница и донесе дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот

10) Владата донесе одлука за мерки за спречување на внесување и ширење на коронавирусот COVID-19 со која сите нејзини мерки добиваат правна основа за нивно спроведување

11) Од 19-тата седница на Владата: Се забранува целосно работата на кафетерии, барови, клубови, казина и спортските обложувалници; Во затворените молови ќе работат само супермаркетите, продавниците за храна и аптеките; Се затвора аеродромот во Охрид

Сподели на:

Related Posts