Day: февруари 1, 2021

ХИРУРЗИТЕ ОД БУГАРИЈА И СКОПЈЕ ВОДАТ УСПЕШЕН ПРОЕКТ ЗА ТЕШКИ ВРОДЕНИ НЕОНАТАЛНИ АНОМАЛИИ

За две години на Универизитетската клиника за детска хирургија во Скопје се направени 160 комплексни операции кај новороденчиња и бебиња со тешки вродени аномалии. Најмалиот пацинет опериран на клиниката има само 1.300 грама. Овие операции се во рамки на проектот на Министерството за здравство за соработка на  Клиниката за детска хирургија во Скопје и Универзитетската […]

РЕГИСТРИРАНИ 175 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 92.693, ОЗДРАВЕНИ 365 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 7 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 1.733 тестирања, а регистрирани се 175 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 90, Кавадарци – 15,  Тетово – 11,  Куманово – 7, Охрид – 6,  Кратово – 6, Дебар – 5, Гостивар – 4, Прилеп – 4, […]

РЕГИСТРИРАНИ 325 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 92.518, ОЗДРАВЕНИ 479 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 7 ЛИЦA

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 2.589 тестирања, а регистрирани се 325 нови случаи на ковид-19 во:Скопје – 151, Тетово – 27,  Кавадарци – 17,  Охрид – 16,  Велес – 14, Куманово – 13, Делчево – 11,  Битола – 9, Струга – 9, Гевгелија […]

РЕГИСТРИРАНИ 302 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 92193, ОЗДРАВЕНИ 444 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 10 ЛИЦA

Министерството за здравство информира согласно податоците од Инситутот за јавно здравје во последните 24 часа се направени 2024 тестирања, а регистрирани се 302 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 165, Велес – 14, Куманово – 13, Охрид – 12,  Кавадарци – 12,    Тетово – 11,  Дебар – 8, Струмица – 6, Радовиш – […]