Day: февруари 11, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА ИМАШЕ КОНСТРУКТИВНА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ НА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО ТЕТОВО, Д-Р АМИР ЕЛЕЗИ

Министерот за здравство денеска имаше конструктивна средба со директорот на Клиничката болница во Тетово, д-р Амир Елези на која разговараа за предизвиците со кои се соочува болница и идните планови во однос на унапредување на условите за третман на пациентите од една и статусот на здравствените работници од друга страна.Исто така министерот Сали присуствуваше и […]

ДЕНЕСКА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ГО ПОСЕТИ ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО ТЕТОВО, КАДЕ СЕ СРЕТНА СО РЕКТОРОТ, ПРОФ. Д-Р РЕШАТ ЌАИЛИ

Денеска министерот за здравство, Беким Сали го посети Државниот Универзитет во Тетово, каде се сретна со ректорот, проф. д-р Решат Ќаили. За време на средбата се разговараше за можностите за развој и унапредување на дејноста на Медицинскиот факултет на овој Универзитет и Клиничката болница во Тетово, како и за потребата од нивно просторно проширување.- Во […]