Day: март 25, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ОДРЖА СРЕДБА СО АВСТРИСКИОТ АМБАСАДОР, Д-Р ГЕОРГ ВУЦАС

Министерот за здравство, Беким Сали одржа средба со австрискиот амбасадор, д-р Георг Вуцас.- Продлабочување на соработката во областа на здравството со Австрија и поддршка на нашите инцијативи за унапредување на здравствениот систем, како и помош при евентуална потреба од дополнителни количини вакцини, беа дел од темите на средбата. Исто така, се дискутираше за проектите кои […]

МИНИСТЕРОТ САЛИ ПРИСУСТВУВА НА СВЕЧЕНА ЦЕРЕМОНИЈА ПО ПОВОД ДОДЕЛУВАЊЕ ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ И ПОВЕЛБА ЗА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА.

Министерот за здравство Беким Сали присуствува на свечена церемонија по повод доделување орден за заслуги и повелба за Република Северна Македонија. Овој настан е во организација на претседателот на државата, Стево Пендаровски во чест на постигнагнатиот успех на национално и меѓународно ниво на годинешните добитници.