Day: јуни 8, 2022

САМИТ НА „ОТВОРЕН БАЛКАН“ ВО ОХРИД – ПРИДОБИВКИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ПРЕКУ ЗАЕДНИЧКАТА СОРАБОТКА

Министерот за здравство, д-р Беким Сали денес присуствува на Самитот на „Отворен Балкан“ во Охрид.Во рамки на самитот, лидерите од регионот јасно ја истакнаа важноста на соработката и заедничкото дејствување, почитувајќи ги вредностите на Европската Унија.Заедничката соработка со балканските земји ќе овозможи

СО ПОДДРШКА ОД ХРВАТСКА ОБЕЗБЕДЕНИ 101 ИЛЈАДА ДОЗИ „МОДЕРНА“

Со поддршка од Хрватска се обезбедени 101 илјада дози „Модерна“, во рамки на континуираната помош од оваа земја за соодветно справување со пандемијата.-Изразив огромна благодарност до амбасадорката на Хрватска, Нивес Тигањ на денешната средба на која разговаравме за предизвиците на нашите здравствени системи, како и можностите за продлабочување на соработката во здравството меѓу двете земји, […]

ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ПРОСЛАВИ 30 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

-Честит 30-годишeн јубилеј од формирањето на Лекарската комора на РСМ! Вие сте наш партнер во креирањето и имплементирањето на здравствените политики и вашиот придонес е од непроценливо значење за унапредување на здравствениот систем, истакна на јубилејното одбележување, министерот за здравство, д-р Беким Сали. Лекарите се основна движечка сила на здравствениот систем. Нашата интенција како Министерство […]