СО ПОДДРШКА ОД ХРВАТСКА ОБЕЗБЕДЕНИ 101 ИЛЈАДА ДОЗИ „МОДЕРНА“

Со поддршка од Хрватска се обезбедени 101 илјада дози „Модерна“, во рамки на континуираната помош од оваа земја за соодветно справување со пандемијата.
-Изразив огромна благодарност до амбасадорката на Хрватска, Нивес Тигањ на денешната средба на која разговаравме за предизвиците на нашите здравствени системи, како и можностите за продлабочување на соработката во здравството меѓу двете земји, рече министерот Беким Сали.

Сподели на:

Related Posts