АПЛИЦИРАНИ ВКУПНО 290.829 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 59.815 ЛИЦА

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. ☑️ Вкупно се аплицирани 290.829 дози вакцини, а ревакцинирани се 59.815 граѓани.

☑️ Вчера вкупно се вакцинирале 11.598 граѓани.

☑️ Прва доза вакцина вчера примиле 2.504 граѓани.

☑️ Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 427.535 граѓани.

✅ Со последните бројки 47% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.

✅ Со последните бројки 41% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина.

👉 Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација.

Сподели на:

Related Posts