ПОЧНА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ НА ДЕЦАТА

Секој родител или стрател кој сака да се векцинира неговото дете ќе треба да го пријави на веб страницата: vakcinacija.mk. Вакцинирањето почнува во петок и после тоа ќе се поделат термините за вакцинирање на децата.

Родителите или старателите ќе може да ги регистрираат децата и од петок ќе започне апликацијата на вакцините.  Закажување термин за вакцинација на децата е поради планирање на потребните количини вакцини Фајзер.

Сподели на:

Related Posts