ФИЛИПЧЕ: СВЕТСКА БАНКА Е ПАРТНЕР НА КОЈ МОЖЕМЕ ДА СМЕТАМЕ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ГЛАВНИТЕ СЕГМЕНТИ ВО ЗДРАВСТВОТО

Благодарение на проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор воспоставен со Светска банка, целосно нова инфраструктура ќе се имплементира во повеќе здравствени институции во градовите низ државата. Ова е од големо значење во однос на напредување на инфраструктурата на јавноздравствените установи.

-Поддршката којашто Светската банка ја манифестираше во изминатата година и благодарение на која се менаџираше ковид кризата значи многу за здравствениот систем. Светска банка е партнер на кој можеме да сметаме за зајакнување на главните сегменти во здравството и искрено верувам дека ова партнерство и соработка ќе продолжи и понатаму. Во изминатиот период успеавме да го зголемиме болничкиот капацитет и значајно да се зголемат инвестициите во делот на инфраструктурата, опремата, како и бонусите за кадарот, посочи министерот Филипче.. 

Сподели на:

Related Posts