ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО СИТЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ СТОМАТОЛОЗИ

За првпат од воспоставување на мрежата, истата ја прошируваме со склучување на нови договори со заинтересирани ординации во рамки на буџетот со кој располагаме во моментов.

Тендерската документација е при крај и слободните места ќе ги објавиме до крајот на следнава недела.

Мрежата за ортодонција ќе се прошири со по едно слободно место во сите региони – 8 и со единственото слободно место по протетика.

По овој бран на проширување на мрежата ќе се работи на нов модел на проширување кое ќе следи по ребалансот на буџетот, а во договор со ФЗОМ.

Ова остварување на ветување следи по состанокот со специјалистите стоматолози во изминативе неколку недели.

Сподели на:

Related Posts