РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, ТЕХНИЧАРИ И АКУШЕРКИ НА РМ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска оствари работна средба со претставници од Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на РМ. На средбата, меѓу другото стана збор за унапредување на статусот на овие здравствени работници, како и можностите за реализација на конкретни чекори и активности за подобри услови за работа како за нив, така и за пациентите.

Сподели на:

Related Posts