СРЕДБА СО СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА-ТУРЦИЈА (MATTO)

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска присуствуваше на седница на Управен одбор на Стопанска комора на Македонија-Турција (МАТТО). Целта на средбата беше запознавање со проектот за изградба на нов клинички центар. Во рамки на средбата беа разгледани и можностите за вклучување на членките на оваа стопанска комора во градежните работи, како и набавката на нова опрема и нови технологии во здравствениот систем.

Сподели на:

Related Posts