ТРКАЛЕЗНА МАСА ПО ПОВОД ОБЕЛЕЖУВАЊЕ ДЕКАДА ЗА ЗДРАВО СТАРЕЕЊЕ

-Ја поздравувам денешната тркалезна маса, која има за цел олеснување на дијалогот меѓу институциите и организациите кои работат на темата здраво стареење и усогласување на акциските планови со целите на „Декадата на Обединетите нации за здраво стареење 2020-2030“, како и отворање дискусија за ревизија и продолжување на националната стратегија за здраво стареење комплетирана во 2020 година.

Упатувам искрена благодарност до Канцелариите на СЗО и УНФПА за иницирање на овој значаен состанок, истакна заменик министерката д-р Маја Манолева во денешното поздравно обраќање.

Сподели на:

Related Posts