ДОЕСЕГА АПЛИЦИРАНИ 557.400 ДОЗИ ВАКЦИНИ, РЕВАКЦИНИРАНИ 223.014 ЛИЦА

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата. ☑️Вкупно, досега се аплицирани 557.400 дози вакцини, а ревакцинирани се 223.014 граѓани.

☑️Вчера вкупно се вакцинирале 14.525 граѓани.

☑️Прва доза вакцина вчера примиле 12.409 граѓани.

☑️Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 472.159 граѓани.

✅Со последните бројки 52% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.

✅Со последните бројки 49% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина

✅Со последните бројки 43% од населението над 60 години имаат примено барем една доза вакцина

👉 Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација.

Сподели на:

Related Posts