Физикална медицина

 1. Акупунктура 
 2. Ампутација на долен екстремитет: постоперативен третман и рехабилитација
 3. Анкилозантен спондилитис
 4. Ахилова тендинопатија и руптура на ахиловата тетива
 5. Бекерова циста (BAKER – ова циста)
 6. Болка во вратот и рамото
 7. Болка во петицата
 8. Болка во препоните
 9. Болки во потколеницата
 10. Болни состојби на глуждот и стапалото кај возрасни
 11. Бурзитис (патела и лакот)
 12. ДЕ КУЕРВЕН-ОВО (DE QUERVAIN) заболување и други тендинитиси на рачен зглоб и подлактица
 13. Закочен (trigger finger) прст
 14. Крилеста скапула (scapula alata)
 15. Латерален и медијален епикондилитис на лакотот
 16. Лумбална спинална стеноза
 17. Лунатомалација – кинбекова болест
 18. Мускулоскелетна болка
 19. Нарушувања на ротаторната манжетна на рамото 
 20. Нарушување на тетивата на бицепс
 21. Остеоартритис
 22. Повреди на medulla spinalis
 23. Повреди на мускул
 24. Преглед на рамениот зглоб
 25. Проблемот со грбот кај деца
 26. Растечки болки во екстремитетите („Невини болки“) кај деца
 27. Рехабилитација на пациент со мозочен удар
 28. Синдром на карпален тунел
 29. Синдром на спастична карлица
 30. Синдром на торакален отвор
 31. Сколиоза и кифоза
 32. Следење на пациент со ревматоиден артрит
 33. Стрес фрактури
 34. Тице-ов синдром
 35. Третман на дијабетично стапало
 36. Трохантерична болка
 37. Фибромијалгија
 38. Хондромалација на патела

Преземи ги сите упатства од областa Физикална медицина, на овој линк

Остави коментар