ОБУКИ ЗА НАЈНОВИ МЕТОДИ ЗА КЛИНИЧКА ДИЈАГНОСТИКА

Денеска во хотел „Александар Палас“ во Скопје, заменик министерот за здравство д-р Гоце Чакаровски ги поздрави присутните гинеколози, акушери, педијатри, неонатолози, интензивисти и медицински сестри од цела држава, кои се дел од обуките што се одржуваат во следните неколку дена за најнови методи за клиничка дијагностика, за пред и постнатална грижа. Обуките ги одржуваат истакнати професори од Амстердам.

Овој настан е дел од проектот ПериМак, партнерство меѓу Министерството за здравство на РМ, Проект ХОПЕ Македонија и Проект ХОПЕ Германија.

Сподели на:

Related Posts