ЗАЕДНИЧКО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛАТА ЗА ГРИЖА НА СТАРИ ЛИЦА

Одржана заедничка прес конференција на Црвен крст на РМ, Министерство за здравство, Министерство за труд и социјална политика и амбасадата на Република Австрија, во рамки на одбележување на неделата за грижа за стари лица.

Имајќи го во предвид глобалниот тренд на продолжување на животниот век, Министерството за здравство ја поддржува иницијативата за отворање сервиси за социјални и за здравствени услуги на стари лица во државата. Грижата за стари лица е еден од приоритетите на Министерството за здравство, со цел овозможување здравство и достоинствено стареење на овие лица, истакна во своето обраќање заменик министерот д-р Гоце Чакаровски.

Сподели на:

Related Posts