ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ХРОНИЧНА МИЕЛОИДНА ЛЕУКЕМИЈА

Заедно со Здружението за помош на заболени од ХМЛ, како и Здружението за помош и поддршка на пациенти со хематолошки заболувања ХЕМА, денес заеднички го одбележуваме меѓународниот ден посветен на хроничната миелоична леукемија.

-Овие лица не се сами во својата животна борба и имаат поддршка од целиот здравствен систем. Токму на Клиниката за хематологија е достапна најсовремена терапија со која нашиот здравствен систем е во чекор со светските системи. Со здруженијата имаме исклучително успешна соработка и заеднички делуваме во насока на унапредување на третманот за ХМЛ, како и за поддршката на овие лица во надминување на нивните животни предизвици, рече министерот Беким Сали.

Сподели на:

Related Posts