ПОДДРШКА ОД СЗО ЗА НАЦИОНАЛНИОТ ОДГОВОР НА КОВИД-19 И ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Министерот за здравство, д-р Беким Сали имаше работна средба со д-р Ане Јохансен, специјален претставник на регионалниот директор на СЗО за Европа за Северна Македонија и в.д. шефица на Канцеларијата на СЗО во Скопје на која стана збор за претстојните активности за поддршка на националниот одговор на КОВИД-19 и за зајакнување на здравствениот систем во целина.
На средбата, минисерот Сали упати искрена благодарност за севкупниот досегашен ангажман на СЗО.

-Верувам дека и во наредниот период оваа поддршка ќе продолжи во насока на унапредување и зајакнување на капацитетите во интерес на заштита на здравјето на сите наши граѓани, посочи министерот.

На средбата беше потврдена заедничката заложба за натамошно подобрување на јавното здравје во државата.

Сподели на:

Related Posts