РАБОТИЛНИЦА ЗА ЈАКНЕЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСЛУГИ ВО ДРЖАВАТА

Во организација на Светската здравствена организација, се одржа работилница, во рамки на мисијата за јакнење на здравствените услуги во Република Македонија, на која д-р Тино Марти од Центарот на СЗО за примарна здравствена заштита ја претставува анализата на македонското примарно здравство, проследена со препораки за надминување на слабости и зајакнување на постојните предности

Сподели на:

Related Posts