ТРАЈНО РЕШЕН ПРОБЛЕМОТ СО МАТИЧЕН ЛЕКАР ВО ШУТО ОРИЗАРИ

Министерството за здравство ја информира јавноста дека се најде трајно решение на проблемот со матичен лекар во општина Шуто Оризари.  

После шест неуспешни обиди за закуп на ординација за матичен лекар во поликлиниката во Шуто Оризари, добивме апликација на седмиот оглас од приватна поликлиника која аплицираше и планира закуп на ординацијата во рамките на своја поликлиника.

Со ваквиот систем на вршење здравствена дејност во рамки на поликлиниката се гарантира трајноста на ова решение. Исто така, заврши и набавката на опремата за гинеколошката ординација за оваа општина со што Министерството за здравство го реши и овој децениски проблем во општината.

Сподели на:

Related Posts