ВО СЛЕДНИТЕ НЕКОЛКУ НЕДЕЛИ ЌЕ СЕ РЕНОВИРА КЛИНИКА ЗА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

Во следните неколку недели Клиниката за дигестивна хирургија ќе се реновира. Заради тоа. дел од пациентите ќе се преупатуваат во ГОБ „8. Септември” и во хируршката клиника „Св. Наум Охридски” во Скопје.
Во моментот, ГОБ „8.Септември” располага со шест респиратори во шок соба и два резервни респиратора, кои се користат.
Заради големата фреквенција на пациенти се обезбедени услови за дополнителни места за интензивна нега со дополнителни два респиратора, кои ќе се користат во следниот период до завршување на реновирањето на клиниката за дигестивна хирургија.
Сподели на:

Related Posts