Физикална медицина

 1. ДЕ КУЕРВЕН-ОВО (DE QUERVAIN) заболување и други тендинитиси на рачен зглоб и подлактица
 2. Тице-ов синдром
 3. Ахилова тендинопатија и руптура на ахиловата тетива
 4. Болка во петицата
 5. Болки во потколеницата
 6. Болка во препоните
 7. Болни состојби на глуждот и стапалото кај возрасни
 8. Бурзитис (патела и лакот)
 9. Лумбална спинална стеноза
 10. Лунатомалација – кинбекова болест
 11. Нарушувања на ротаторната манжетна на рамото 
 12. Нарушување на тетивата на бицепс
 13. Преглед на рамениот зглоб
 14. Проблемот со грбот кај деца
 15. Синдром на карпален тунел
 16. Синдром на торакален отвор
 17. Трохантерична болка
 18. Ампутација на долен екстремитет: постоперативен третман и рехабилитација
 19. Анкилозантен спондилитис
 20. Бекерова циста (BAKER – ова циста)
 21. Фибромијалгија
 22. Хондромалација на патела
 23. Латерален и медијален епикондилитис на лакотот
 24. Остеоартритис
 25. Повреди на medulla spinalis
 26. Рехабилитација на пациент со мозочен удар
 27. Следење на пациент со ревматоиден артрит
 28. Третман на дијабетично стапало
 29. Крилеста скапула (scapula alata)
 30. Растечки болки во екстремитетите („Невини болки“) кај деца
 31. Синдром на спастична карлица
 32. Сколиоза и кифоза
 33. Стрес фрактури – Нов текст
 34. Закочен (trigger finger) прст
 35. Болка во вратот и рамото
 36. Акупунктура- Нов Текст
 37. Мускулоскелетна болка
 38. Повреди на мускул